İki temel tasarıma sahiptirler: top ve silindir. Her iki tip de çeşitli uygulamalar için uygundur. İç ve dış halkalar yüksek saflıkta krom alaşımlı çelikten yapılmıştır. Bu çelik gerekli sertliğe ve saflığa sahiptir. Ayrıca yatakların yuvarlanma yolları taşlanmıştır. Çizgi noktası teması ve çizgi noktası sürtünmesi ile karakterize edilirler.
Bilyalı ve makaralı rulmanların düzgün çalışması için yağlanması gerekir. Yağlayıcı yağ veya gres olabilir. Aşırı sıcaklıklar için kuru yağlamalı yataklar vardır. Uygulamanız için en uygun malzemeyi seçebilirsiniz. Eksiksiz bir dizi bilyalı ve makaralı rulmanlar, gereksinimlerinizi karşılamak için size bol miktarda envanter sağlar.
Rulmanlar bilyalı ve makaralı parçalar, düzgün çalışmalarını kolaylaştırmak için özel bir yağlayıcı türü kullanır. Bu yağlayıcı, yatakların verimli çalışmasına yardımcı olur. Yağlayıcı gres, yağ veya her ikisinin bir kombinasyonu olabilir. Aşırı sıcaklıklar için kuru yağlamalı rulmanlar da mevcuttur. Rulmanlar basit yüklü çalışan makinalardır. Rulman dönen her parçada yer alabilir.
Grafit ve bakır alaşımlı rulmanlar, otomobillerde yaygın olarak kullanılır ve düşük sürtünmeli ve az bakım gerektiren bir malzemeden yapılır. Grafit iyi bir kuru yağlayıcıdır ve metal alaşımları mükemmel aşınma direnci özelliklerine sahiptir.
Rulmanlar bilyalı ve makaralı parçalar, radyal veya eksenel yükleri destekleyecek şekilde düzenlenebilir. İster tek bir mil üzerinde bir veya iki tane kullanıyor olun, uygulamanızın ihtiyaçlarını karşılayan bir rulmanlar seçmelisiniz. Seçilen rulman tipi, eksenel veya radyal yükünüzü karşılamalıdır. Nihai karar bu gereksinimlere göre verilmelidir. Hangi tip rulmanı seçeceğinizden emin değilseniz, bu alanda bir profesyonele danışın.
Üç ana tip bilyalı ve makaralı rulman vardır. Bu tiplere radyal rulmanlar denir. Radyal bilye ve eksenel bilye simetriktir. Eğik ve eksenel bilyalı ve makaralı rulmanlar, dönme kuvvetlerini çok fazla sürtünmeye maruz kalmadan aktarabilmektedir. Çoğu durumda bu, iki malzeme arasındaki açısal mesafenin daha büyük olduğu anlamına gelir. Bu tip rulmanlar, daha fazla yük taşımalarını sağlayan radyal ve eksenel temasa sahiptir.
Bilyalı ve makaralı rulmanlar en yaygın rulman türleridir. Her iki tip de yuvarlanma elemanları içerir ve hem doğrusal hem de döner hareket için kullanılır. Her iki tip rulman da yatay veya dikey hareket için kullanılabilir. Monte edilmiş veya demonte olabilirler. Ve amaçlarına bağlı olarak, her iki şekilde de kurulabilirler. Makinenizden en iyi performansı elde etmek için doğru yatağı seçmek çok önemlidir. Yüksek kaliteli bilyalı ve makaralı rulmanlara yatırım yapmak makina parçalarınız için avantaj sağlayacaktır.