Mobilya Hangi Boya İle Boyanır?

Mobilya boyama… Evimizdeki mobilyalar çok sık kullanılan ürünler olduğu için zamanla yıpranabilir, boyası solup aşınabilir böylesi durumlarda mobilyayı çöpe atmak yerine akrilik boyalarla istediğiniz renge boyayarak yenileyebiliriz.

Mobilya Hangi Boya İle Boyanır?
367

Akrilik boyalar yüksek yapışma mukavemetine sahip, su bazlı, kaliteli, saf yeni nesil dönüşüm boyalardır. Bu boyalarla mobilya, laminant, porselen, parke, porselen, fayans, cam, plastik, galvaniz, alüminyum, duvar, taş, kâğıt, karton, beton…vb. bütün yüzeyleri rahatlıkla boyayabilirsiniz. Akrilik boyalar yüksek örtücülük özelliğine sahip olduğu için uygulandığı yüzeyi pürüzsüz hale getirir.

Uzun yıllar kullanılabilecek dayanıklı boyalardır. Su yalıtımı sağlayan, dirençli boya türleridir. Bu boyalar çok iyi bir şekilde yayılan ve zemine yapışan, fırça izi bırakmayan boyalardır. Kendiliğinden parlak olduğu içinde vernik uygulaması gerektirmez. Boyanan yüzeylerde leke ve kir oluşmaz. Bu yüzden nemli veya sirkeli bezle rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

 

mobilya boyama

 

Mobilyanızı boyamadan önce yüzeyini çok iyi temizlemeniz gerekmektedir. Temizlik aşaması en önemli süreçlerdir ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yüzeyde bulunan kir ve pisliklerden, kalıntılardan arındırılmalıdır. Zımparalama gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Temizlik aşamasından sonra zeminin kurumasını bekleyin ve boyayı hazırlamaya başlayın. Akrilik boyalar kendiliğinden su bazlı olduğu için sadece homojen oluncaya kadar karıştırmanız yeterli olacaktır. Dana sonra bir tepsiye boyayı dökün. Kullanacağınız malzemeler ise kadife rulo fırça, moher rulo fırça ve ipek fırçadır.

Mobilyanızı öncelikle ulaşılması zor girintili ve çıkıntılı yerlerden başlayarak ipek fırçayla boyamalısınız. Daha sona kalan diğer alanları moher rulo fırçayla boyayabilirsiniz. Boyama sırasında fırçanızı aynı açılar doğrultusunda kullanın böylece fırça darbesi oluşturmazsınız. Birinci katın bitmesinin ardından üç saat kurumasını bekleyin. Kuruma işleminden sonra ikinci katı aynı şekilde boyamaya devam edin. Boyama bittikten sonra kuruması bekleyin.  Boyama işlemini yaparken ortam sıcaklığının 5-30 derece olması gerekmektedir.

 

mobilya nasıl boyanır

 

İlk yedi gün boyunca mobilyanızı kullanmayın, üzerinde itme ve çekme yapmayın, eşya koymayın. Mobilyanızın üzerinde su birikintisi oluşmasına izin vermeyin olursa şayet havlu kağıtla silebilirsiniz. Yüzeyi darbelere karşı korumalısınız. Yedi günün sonunda yüzeyleri yağ, leke sökücü, kireç sökücü, lavabo açısı, çamaşır suyu, tiner, tuz ruhu, dezenfektan gibi kimyasallarla temizlemeyiniz. Bunun yerine yumuşak sünger, nemli bez ve sirkeyle temizlemeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Mobilyanızı boyarken evinizin dekorasyonuna, duvarların fon rengin uygun bir renk tonuna boyamalısınız. Eviniz küçük ve dar ise ekru, beyaz gibi renklere boyayabilirsiniz. Şayet büyük ve geniş bir eviniz varsa eğer gri, siyah, antrasit, mint yeşili gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Akrilik boyalar günümüzde en çok kullanılan geri dönüşüm boyalarıdır. Hobi alanında ve DIY projelerinde çok sık kullanılan ürünlerdir.

Parkelerinizi dilerseniz griye ve beyaza boyayarak evlerinize aydınlık ve ferahlık katabilirsiniz. Akrilik boyaların kötü ve itici bir kokusu yoktur bu anlamda diğer boyalardan farklıdır çünkü kendiliğinden parfümlü, doğa dostu boyalardır. Çocuklara ve yaşlılara karşı zararlı etkileri yoktur. Akrilik boyaların kullanım alanı ve renk skalası geniş olan yüksek kaliteli boyalardır. Bu boyalarla her yeri istediğiniz renge kısa sürede boyayabilirsiniz. Akrilik boyalar hem profesyonellerin hem de amatörlerin bir numaralı boyasıdır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.