Boya yapma işlemi oldukça geniş alanları kapsarken, iç mekan ve dış mekan alanlarında kullanılan boya miktarı ve malzemeleride böoyanacak olan yüzey alanının genişliğine göre değişmektedir. Boya mikserleri ucunda demir çubuk bulunan, herhangi bir kabın içerisindeki boya maddelerini homojen görünüme getiren kadar karıştıran el aletleridir. İç mekan alanlarında boya işlemi eğlenerek yapılan, kişinin kendi uğraşı ve zevklerini ortaya çıkaran hobi faaliyetleri içerisindedir. Dış mekan proje ve boyama işlemleri malesef ki o kadar basit degildir. Dış mekan bina, apartman, duvar, bahçe gibi alanları boyamak istediğimizde elbetteki yüzey alanlarına uygun boya malzemeleri ve ihtiyacımız olan el aletlerini kullanmak daha akıllıcadır. Zımpara makinesi boya mikserleri ile aynı grupta olan, yüzey alanını temiz bir görünüme kavuşturarak boyamaya hazırlar. Boya mikserleri ile karıştırılan boya çeşidi, zımpara ve cilalama işlemi bittikten sonra devreye girer.
Birkaç farklı boya mikserleri türü vardır. Temel olanı, 3 karıştırma bıçağıyla birlikte gelen plastik bir boya karıştırıcıdır: uzun olanı tam karıştırma için ve kısa olanı hızlı ve kolay boyama için. Her iki tipte de bir boya kutusunun yanında durmak için bir kanca bulunur ve bazılarının ayrıca bir su ısıtıcısı için bir ataşmanı vardır.
Boya mikserleri, boyayı karıştırmak için kullanılan küçük bir cihazdır. Bunların çoğu elektrikle çalışır ve damlalıklı şişeler ve daha küçük airbrush primerleri gibi küçük kapları karıştırmak için tasarlanmıştır. Ancak, daha çok büyük alanlarının boyanması durumunda kullanılır. Daha büyük boya kaplarını karıştıramazlar ve daha kalın boyalar için kullanılamazlar. Bu nedenle, düzenli olarak bir boya mikserleri kullanmanız gerekiyorsa, güçle çalışan bir model düşünebilirsiniz.
Boya Mikserleri Nerede Kullanılır?
- İnşaat
- Mimari ve peyzaj
- İç dekorasyon
- Dış dekorasyon
- Otomotiv sanayi
- Endüstri
- Makina
Bir boya mikserleri daha ekonomik bir alternatiftir. Küçük bir plastik veya tek kullanımlık boya çubuğu iki farklı rengi karıştırabilir. Renkleri karıştırmak için fırça veya karıştırıcı kullanabilirsiniz. Fırçalar kılları çizebilir ve mahvedebilir. boya mikserleri, boya karıştırıcılar kadar çekici olmasa da işi yaparlar. Fazla boyayı kürekle kolayca temizleyebilir veya bir havluyla silebilirsiniz. Birkaçında, rengi karıştırmayı kolaylaştıran yerleşik fırçalar bulunur. Boya mikserleri ile boyama işlemini daha kısa sürede tasarruf edip zamandan kazanabilirsiniz.
Boya karıştırmak için başka bir seçenek de bir boya çalkalayıcıdır. Bu cihaz, kademeli karıştırma ve ölçüm terazilerine sahiptir. Bu ölçeklerde dereceli yüzdeler, mililitre (ml) ve gram (g) bulunur. Doğru karışımı elde ettikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Fazla karıştırmadığınız sürece, tozlar ve sıvılar gibi diğer malzemeleri de karıştırabilirsiniz. Doğru karışıma sahip olduğunuzda, bir sonraki projeye geçebilirsiniz.
Piyasada başka boya karıştırıcılar olsa da, boya karıştırmak için girdap karıştırıcıyı yenemezsiniz. Dönen çarkı 3000 rpm'de dönerek şişede bir sıvı girdabı oluşturur. Ayrıca bir güvenlik muhafazası ile birlikte gelir. Bu tür ucuz değil, ancak ne aradığınızı biliyorsanız iyi bir anlaşma yapabilirsiniz. Kaliteli bir havayla çalışan karıştırıcı, boya karıştırma işleminizi çok kolaylaştıracaktır. El aletleri ve elektrikli el aletleri ile yaşam alanlarındaki birçok farklı tasarım unsurunu kendiniz inşa edebilir, veya tadilat tamirat işlerinizde hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.
Bir boya çalkalayıcı, boyayı karıştırmak için başka bir seçenektir. Bu tür bir cihaz şebekeden güç alır. 30 saniye aralıklarla kullanılabilen, şebekeden beslenen bir cihazdır. Boyayı daha düşük hızda karıştırabilecek ve ayrıca standart bir boya çalkalayıcıdan daha dayanıklı olacaktır. Bir boya karıştırıcı da taşınabilir olabilir, ancak mutfakta kullanılması önerilmez. Küçük bir mutfağınız varsa, güç tahrikli olan daha iyi olacaktır.