Pas sökücü için spreyler kullanılmaktadır. Bu ürünler bütün paslı yüzeylerde etkilidir. Aplikatörüyle rahat bir kullanım sağlar. Bu ürünler derin ve çıkması zor olan yüzeylerde kullanılmamalıdır. Boyanması ve astarlanması gereken yüzeyler için idealdir. Örneğin arabanızın herhangi bir bölümünde oluşmuş olan pası gidermek için bu ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Pas sökücü ve hızlı yapıştırıcılar ne işe yarar? Paslanmış yüzeyler için spreylerin yanı sıra jel pas sökücüleri de kullanabilirsiniz. Jel pas sökücüler dikey yüzeyler üzerinde daha etkili bir şekilde yapışmaktadır. Burada eldiven veya temizlemek için solüsyona ihtiyaç duyulmamaktadır. Pas sökücü ürün alırken öncelikle bir yüzey üzerinde test etmeyi unutmayın. Pas sökücülerin içeriğinde asitler vardır. Güçlü ve zayıf asitlerden oluşmaktadır.
Güçlü asitler yoğun paslar üzerinde çok işe yararlar. Bunun yanı sıra asidik pas sökücüdürler. Bu ürünlerde pas sökülerek çözünür ve astarlanacak hale gelir. Aracınız için pas sökücü spreylerden kullanarak yeni hale getirebilirsiniz. Pası gidermede etkili olan bu ürünler hassas bölgeler için uygun değildir. Bazı ürünlerin içeriğinde %30 kadar asit bulunmaktadır. Bu ürünler sert kimyevi duman ürettikleri için kullanım sırasında koruyu giysilerin kullanılması önerilmektedir.
Bunun yanı sıra sert lekeler için pas sökücü spreyleri kullanabilirsiniz. Bu spreyler genel olarak su bazlı kimyasal içermektedir. Bazı ürünler selasyon teknolojisini kullanmaktadır. Yani pası temizlerken tel bir materyalle ovmak zorunda kalmayacağınız anlamına gelmektedir. Burada tek yapmanız gereken makinanıza veya klozetinize biraz toz dökmek olacaktır.
Pas sökücü ve hızlı yapıştırıcılar ne işe yarar? Yapışkanlık özelliğine sahip olan yapıştırıcılar ise kohezyon özelliğine sahiptir ve mekanik, kimyasal olduğu için birleştirici olması amacıyla bağlayıcıları bir arada tutan malzemeleri çekerek birbirine yapıştırır. Yapıştırıcı kimyasallar fiziksel proses özelliğine sahiptir. Yapıştırıcılar daha çok yapı inşaat, dekorasyon, mobilya, DIY ve hobi gibi projelerinde kullanılmaktadır. Karton, mukavva, karton, tasarım, seramik gibi malzemeler üzerinde etkilidirler. İnorganik yapıştırıcılar çimento, kireç, sıvı cam gibi yüzeylerde etkilidir. Organik kimyasal yapıştırıcılarda karton, mukavva, ayakkabı, eşya, kâğıt gibi yüzeylere malzemeleri yapıştırmak için tercih edilmektedir. Birçok yapıştırıcı çeşidi vardır.
Yapıştırıcı Çeşitleri Şunlardır
- Korniş yapıştırıcıları
- Taş ve mermer yapıştırıcıları
- Sıvı yapıştırıcılar
- Çok amaçlı kullanılan yapıştırıcılar
- Cıvata yapıştırıcıları
- PVC yapıştırıcıları
- Kartonpiyer yapıştırıcıları
- Hızlı yapıştırıcılar
- Tutkallar
Yapıştırıcılar dekorasyon, inşaat, ahşap, makine, endüstri, seramik, el sanatları ve mimari alanların yüksek teknolojiyle gelişmesiyle birlikte daha çok ihtiyaç duyulan ürünler haline gelmiştir.
Günümüzde yapıştırıcılar çok farklı kullanım alanlarına sahiptir. İhtiyacınıza uygun olarak birçok yapıştırıcı ürünü rahatlıkla bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken kullanacağınız alana uygun bir yapıştırıcı seçmektir aksi halde uygun olmayan bir yapıştırıcı kullanırsanız malzeme üzerinde yıpranmaya ve tahribata neden olabilirsiniz.