Mekanik El Aletleri Yapıştırıcılar

Mekanik el aletleri yapıştırıcılar ev, ofis, atölye, okul, fabrika gibi yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilen bozulan eşyaların onarılmasında kullanılan hırdavat veya nalbur ürünleridir. Evimizde herhangi bir eşya zamanla yıpranıp kullanım esnasında bozulabilir.

Mekanik El Aletleri Yapıştırıcılar
320

Böylesi tamirat gereken anlarda mekanik el aletlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Tornavida, çekiç, pense gibi hırdavat ürünlerine çok ihtiyacınız olacaktır. Elektrikle kullanılmayan bu aletler mekanik el aletleri olarak bilinmektedir. Bu aletler aynı zamanda güç aletleri olarak da anılmaktadır. Tadilat ve tamir işlerinde sıkça kullanılan ürünlerdir.

Herhangi bir eşyanız bozulduğu zaman pense, tornavida, vida ve cıvataya ihtiyaç duyacaksınız. Aynı zamanda lokman anahtarlarda işinize çok yarayacak parçalardır. Lokman anahtarlar el ve kol yardımıyla uzatılarak kullanılan ürünlerdir. Çok çeşitli boyları vardır bütün cıvatalarla uyumlu ürünlerdir. Çekiç ve keserlerin kullanım alanları çok geniştir.

 

mekanik el alti yapıştırıcılar

 

Bir zemine çivi çakmak için keser ve çekiç kullanılmaktadır. İkisi yapı ve kullanım açısından birbirinden farklıdır. Çekiçler dikdörtgen ve üçgenimsi bir yapıya sahiptir. Kalın bölümü çiviyi çakmak için kullanılır, sivri olan kısmı ise oyuk açmak ve bir yeri kırmak için kullanılmaktadır. Çekiçte bulunan ince kısım ise keserle eğimli bir şekilde yapılmıştır. Keserle bir yüzeyi oyabilir üzerine çivi çakabilirsiniz. Keserin çekiçten tek farkı ise ince olan bölümüyle çivileri rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Mekanik el aletleri içinde baltalar en çok ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Özellikle köylüler ve çiftçiler kullanmaktadır. Orman ve ağaç işlerinin vazgeçilmez ürünleridir. Baltaları rahat bir şekilde kullanmak isterseniz eğer sap bölümünü çok iyi kavramanız gerekmektedir.  Kullanım sırasında elinizin kaymamasına dikkat etmelisiniz. En çok kullanılan diğer ürünlerden biri de el testereleridir. Daha çok kesme işlerinde kullanılmaktadır. İnce ve de uzun bir yapısı vardır.

Kenarlarındaki dişler üçgen bir şekilde tasarlanmıştır. Kesilmek istenen malzemeye uygun olarak yapılmışlardır. Keserlerin birçok çeşidi vardır. Alçıpan testere alçıpanları, demir testereler ise demir yüzeyleri kesmek için kullanılmaktadır. Kıl testereler ise detayları olan yüzeylerde kullanılır. Bu testerelerin orta kısmı boş olduğu için oyma ve ince şekilde kesme işlemi yapmaktadır. Pala testereler de tutuşu kolay olan ve daha çok ahşap yüzeylerde kullanılan ürünlerdir.

Tel ve çivi gibi parçaları çekmek, tutmak ve kesmek için kullanılır. Karga burun penslerde ucu diğerlerine göre farklıdır ve değişik yüzeylerde kullanılır. Ucu dar olan yüzeylerde etkili kullanım sağlar. Uzun burna sahip ve güçsüz ürünlerdir. Fort penslerin uç kısmı eğiktir. Cıvataları çıkarmak ya da sıkmak için kullanılmaktadır.

 

yapıştırıcı çeşitleri

 

Mekanik el aletleri yapıştırıcılar ise yapışkanlık özelliği olan mekanik ve kimyasal fonksiyonlara sahip bir bütünlük oluşturmak amacıyla bağlayıcıları birbirine tutan ve çeken malzemelerdir. Bu ürünler günümüzde fiziksel proses özellikleriyle kullanılan birbirinden farklı yapıştırıcı çeşitleri bulunmaktadır.

En çok inşaat, dekorasyon, mobilya, DIY, geri dönüşüm projelerinde kullanılmaktadır. Mukavva, karton, seramik ve tasarım malzemeleri üzerinde kullanılan ürünlerdir. İnorganik yapıştırıcılar çimento, sıvı, cam ve kireç gibi malzemeleri birbirine yapıştırmak, tutturmak için kullanılırlar. Organik kimyasal yapıştırıcılar ise mukavva, kâğıt, ayakkabı, karton, eşya gibi malzemeleri yapıştırmak için tercih edilmektedir. Çok amaçlı yapıştırıcılar, mermer ve taş yapıştırıcıları, korniş yapıştırıcıları, kartonpiyer yapıştırıcıları, cıvata yapıştırıcıları, sıvı yapıştırıcılar, hızlı yapıştırıcılar, PVC yapıştırıcıları, tutkallar gibi çeşitleri vardır. Mekanik el aletleri yapıştırıcılar ahşap, inşaat, endüstri, mimari, seramik, dekorasyon, makine, endüstri ve el sanatları gibi alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.